﷽
1) به کودکانمان بیاموزیم که با دیگران با گشاده رویی برخورد کرده و به آن ها #سلام کنند. در ابتدای کار وقتی با دیگران برخورد می کنند ممکن است سلام کردن را فراموش کنند یا اینکه روی حسّ بازیگوشی یا به خاطر #خجالت، به آن ها سلام نکنند. پس با صبر و حوصله به آن ها یادآوری کنیم تا به تدریج عادت کنند.
2) به کودکانمان بیاموزیم که با مهمان های محرم #دست بدهند و به آن ها خوش آمد گویند. در این صورت هم قبل از آمدن میهمان به آنها یادآور شویم که هنگام ورود میهمان چگونه #رفتار کنند. وقتی هم میهمان وارد شد، برای اینکه به #خجالت خود غلبه کند به او بگوییم: «عزیزم! به میهمانها #دست نمی دهی؟! به آن ها بگو خوش آمدید!» البته لازم به ذکر است که نباید روی بچّه فشار روانی وارد شود.
3) وقتی میهمان به خانه می آید قدری از کار #پذیرایی میهمان را به کودکانمان بسپاریم تا ضمن این که احساس ارزشمندی پیدا می کند، در #تقویت رفتار اجتماعی خود هم گام مهمی برداشته باشد.
4) اغلب خانه ها به گونه ای است که ایجاد سر و صدا در یک خانه موجب آزار و اذیّت همسایه ها خواهد شد. بنابراین، به کودکانمان #بیاموزیم که صدای وسایل صوتی تصویری را تا حدّی بلند نکنند که برای همسایه ها ایجاد اذیّت و آزار کند.
5) به آن ها #بیاموزیم سر سفره مؤدّبانه نشسته و احترام برکت الهی را حفظ کنند. هنگام غذا خوردن به نحوه ی غذا خوردن دیگران نگاه نکنند و غذای خود را هم با عجله میل نکنند. غذا را کم حساب نکنند و به خاطر نوع غذا به مادر بی احترامی نکنند. لقمه ها را کوچک بردارند و هنگام غذا خوردن، غذا را روی زمین و کنار بشقاب نریزند.
? مغز کودک، مانند فیلم عکاسی از تمام گفتار و رفتار پدر و مادر و اطرافیان خود عکس برداری می کند و مشاهدات و شنیده های دوران کودکی، برنامه زندگی فردای او خواهد بود.
آخرین نظرات